SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O BIAB NOKTIMA KOJI SU ZALUDELI PLANETU

BIAB nokti su definitivno zaludeli planetu i preselili su se iz najvećih svetskih salona u beogradske.


BIAB je postao i apsolutni trend na Instagramu i TikTok-u i dokazao da na mrežama može biti popularno i nešto što je estetski lepo, a i zdravije za nokte od običnog gela.


Šta je BIAB?


BIAB (takođe poznat kao gradivni gel) je razvio brend The Gel Bottle.


„To je gel za poboljšanje noktiju dizajnirano da vašim prirodnim noktima doda snagu i strukturu“, objašnjava kreativni stručnjak za nokte i kreator sadržaja Sadie Jordan, „i da im pomogne da izrastu, a da se ne lome tako lako“. Sadie dodaje da je BIAB viskozniji od gel laka. „Omogućava vam da napravite vrh — najviši deo poboljšanja noktiju, najvidljiviji iz bočnog ugla — što je ono što vaš nokat čini izdržljivijim.“


BIAB je tako svestran jer ga možete koristiti za kreiranje vrha, koji dodaje dužinu vašim prirodnim noktima, slično ovom stilu @gellibeannails na Instagramu. Ako dugi nokti nisu za vas, možete takođe da nanesete BIAB na svoj prirodni nokat (bez obzira na dužinu) da biste pružili snagu i sprečili lomljenje. BIAB dolazi u mnogo različitih boja, ali najpopularnija je prozirna ili neutralna ružičasta. Može se koristiti kao osnovni premaz (sa gel lakom nanesenim preko vrha) ili naneti samostalno.


Koje su prednosti BIAB-A?


Glavna prednost BIAB-a je mogućnost rasta vaših prirodnih noktiju ispod. Čak i oni koji dugo grizu nokte ili oni čiji su nokti skloni lomljenju imaju uspeha u rastu. Štaviše, bezbroj BIAB izgleda noktiju može se postići bez lepka ili plastičnih vrhova, kaže Sadie, što znači da možete imati dugotrajan manikir sa istim procesom uklanjanja kao i obični gel. Još jedna prednost BIAB-a je to što se može koristiti zajedno sa oblicima za nokte (vrh od papira ili folije) za popravku okrnjenih uglova.


Koja je razlika između BIAB noktiju, gel noktiju i akrila?


Može biti teško reći, ali postoje razlike između ova tri. Gel lak za nokte je razvio CND pod brendom Shellac i predstavlja tečni lak koji se očvršćava (u osnovi stvrdnjava) pod UV lampom.BIAB je oblik gel laka, koji ima jaču bazu — zbog toga pomaže rast. Dobra strana BIAB-a je što se može natopiti baš kao gel lak. I gel lak i BIAB daju neverovatan, dugotrajan sjaj koji običan lak za nokte ne može da postigne. Akrili se prave korišćenjem tečnog monomera i polimera u prahu, koje vaš tehničar za nokte treba pažljivo izmešati. Akrilima nije potrebno sušenje pod lampom i stvrdnjavaju se za nekoliko minuta. Ako ste neko ko voli zaista duge nokte, akrili su obično čvršća opcija od BIAB ekstenzija.


Koliko dugo traje BIAB?

kozmetičarka Šarlot Emili za GraciaDaily objašnjava da većina njenih klijenata dolazi svake tri nedelje da održavaju svoje BIAB nokte. Ali primetila je da ako postoji odgovarajuća priprema za nokte, BIAB set može trajati mnogo duže. Tokom izolacije, nokti mnogih njenih klijenata izdržali su osam nedelja, što je, kako kaže, dokaz kvaliteta proizvoda. Međutim, ne preporučuje se držanje BIAB-a ovako dugo. Posle tri ili četiri nedelje, BIAB nokti se mogu ili dopopuniti ili ponovo natopiti.Autor : GLEDAJ.RS

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x