SRPSKA NOVA NA TRGOVIMA: BREGOVIĆ U BEOGRADU, LUKAS U VRNJAČKOJ BANJI

Besplatni koncert poznatog muzičara Gorana Bregovića, sa specijalnim gostom Mladenom Vojičićem Tifom, održaće se 13. januara, s početkom u 20 časova, na Trgu republike u Beogradu.

U sklopu tradicionalne manifestacije „Beogradska zima” biće upriličen svečani doček i koncert na kojem će publika moći da uživa u popularnim hitovima „Bijelog dugmeta”.


Novi sad pravoslavnu Novu godinu dočekuje nizom koncerata na više lokacija u gradu.


U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, nastupiće Space Motion & Tribe uz Undercatt. Lajv tehno sastav Avor iz Hrvatske nastupiće u Radničkom domu a londonski Haelos, u Pozorištu mladih.U Srpsko narodno pozorište stižu Konstrakta i Zemlja gruva, kao i pevačica duhovne i etno muzike, Danica Crnogorčević i holandska muzička diva, Sevdalize, a u Fabriku, Shortparis i Sana Garić. U Kulturnoj stanici Svilara i Barka, nastupiće Đorđe David i Ivana Peters a virtuozi klasične muzike, Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind Duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu.Koncert jednog od najvećih džez pijanista današnjice, Tigrana Hamasyana, biće u Gradskoj koncertnoj dvorani, a afričke arenbi princeze, Nneke, u Sinagogi. Tijana Bogićević će nastupiti u Kulturnom centru grada, violinista, Lajko Feliks u Reformatorskoj crkvi, džez bend Eyot u Kulturnoj stanici Eđšeg, a sastav Divanhana u Gimnaziji „Laza Kostić”. Legendarna YU grupa održaće koncert u svečanoj sali NIS-a a u klubu Trema nastupiće makedonski ska-pank i rege bend Superhiks.


I na Zlatiboru se srpska Nova godina dočekuje na više lokalcija.


Na Kraljevom trgu 13. januara od 21,30 časova nastupiće festivalski orkestar „Virtuozi“, koga čine vrsni instrumentalisti iz Srbije, a kojim diriguje Bojan Suđić. Taj koncert organizuju Opština Čajetina i TO Zlatibor.

Tradicionalni doček u Jablanici, koji svake godine okuplja veliki broj ljudi, počeće u 18 časova večernjom službom u crkvi posvećenoj Pokrovu Presvete Bogorodice.


Kragujevac u Novu godinu ulazi uz "Galiju". 


Na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije 13. januara u organizaciji Doma omladine  pre "Galije" nastupaju  kragujevački bendovi „L.U.R.” i „Darkshines”.


Za doček Nove godine po julijanskom kalendaru u Nišu će nastupiti Lexington bend, a Vrnjačka Banja dočekuje srpsku Novu godinu uz Acu Lukasa i Dejana Petrovića i Big Bend.


Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x