Serija Složna braća - Next Đeneration u konkurenciji na Sarajevo film festivalu

 Serija "Složna braća - Next Đeneration", koju je osmislio Nele Karajlić, na listi je za nominacije za najbolju komediju na 29. izdanju Sarajevo Film Festivala (SFF), objavio je danas portal Klix.ba.

Ova informacija navedena je u mejlu koji je SFF poslao režiserima koji su u žiriju, navodi bosanskohercegovački portal uz skrinšot tog mejla.

Pored druge sezone serije "Složna braća - Next Đeneration", nominovane su i serije "Na rubu pameti" (druga sezona, Bosna i Hercegovina), "Popadija" (Srbija), "Tender" (BiH), "Tender" (druga sezona, BiH) i "Mama i tata se igraju rata" (druga sezona, Srbija).

Direktor SFF-a Jovan Marjanović rekao je da sve serije iz bivše Jugoslavije prikazane u prošloj TV sezoni imaju pravo prijave za nagrade Srca Sarajeva za najbolje serije u 2022/2023.

"O nominacijama i kasnijim nagradama odlučuju filmski profesionalci tajnim glasanjem, njih preko 400. Proces glasanja za nominacije je još uvek u toku i uskoro će biti završen i svi mediji će biti obaviješteni o rezultatima", izjavio je Marjanović a prenosi Klix.ba.

"Složna braća - Next Đeneration" predstavlja klasičnu humoristično-satiričnu grotesku u kojoj dominira komedija zabune i u kojoj se na duhovit način predstavljaju mentaliteti i socio-psihološke strukture naroda bivše Jugoslavije.

Scenario potpisuju Nele Karajlić i Srđan Janković, a reditelj serijala je Milorad Milinković, a u glavnim ulogama su Nataša Ninković, Andrija Kuzmanović, Nikola Pejaković i Zoran Cvijanović.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x