Preminula ćerka Elvisa Prislija, pevačica Liza Meri Prisli

Pevačica Liza Meri Prisli (Lisa Marie Presley), ćerka legende rokenrola Elvisa Prislija, umrla je sinoć u 54. godini, saopštila je njena porodica.

"Prisila Prisli (Priscilla) i porodica Prisli ožalošćeni su tragičnom smrću voljene Lize Meri", izjavio je neimenovani predstavnik porodice i zatražio da se poštuje privatnost porodice.

Ćerka "Kralja" je u četvrtak ujutru hitno prebačena u bolnicu, gde je stavljena u veštačku komu i na aparatima za održavanje života, posle srčanog zastoja, preneo je američki sajt TMZ pozivajući se na neimenovane izvore.

Lizu Meri Prisli je pronađena u nesvesnom stanju u svom domu u bogatom predgrađu Los Anđelesa.

"Naša srca su slomljena zbog iznenadne smrti Lize Meri Prisli", napisao je na društvenim mrežama glumac su Tom Henks (Hanks) koji igra u filmu "Elvis".

Džon Travolta (John) je izjavio da mu je Prislijeva ćerka bila posebno draga i da će mu nedostajati.

Pevačica je poslednji put viđena u javnosti u utorak, kada je sa majkom prisustvovala ceremoniji dodele Zlatnih globusa, na kojoj je glumac Ostin Batler (Austin Butler) dobio nagradu za ulogu u biografskom filmu posvećenom njenom ocu.

Liza Meri je imala devet godina kad je umro njen otac sa kojima je bila veoma bliska i koji je u njenu čast svoj privatni avion nazvao "Liza Meri".

Iako je išla očevima stopama sa tri izdata albuma tokom karijere, nikada nije postigla ogroman uspeh oca, jednog od najpoznatijih umetnika svih vremena.

Bila je Elvisovo jedino dete. Ranije je kontrolisala očevu kompaniju Elvis Prisli Enterprajzis, ali je 2005. većinu svojih akcija prodala jednog privatnoj kompaniji.

Ona je zadržala vlasništvo Grejslenda, imanja oca u Memfisu, u Tenesiju, gde je pronađen bez svesti u avgustu 1977. godine, pre nego što je odveden u bolnicu. Slavni Elvis je umro od srčanog udara.

Kasnije je utvrđeno da je Prisli imao povišen nivo droge kada je umro.

Liza Meri Prisli je takođe morala da se bori protiv zavisnosti od opijata i lekova protiv bolova.

Bila je udata za Denija Kiou (Danny Keough), Nikolasa Kejdža (Nicolas Cage), Majkla Džeksona (Michael Jackson) i autora kompozitora Majkla Lokvuda (Michael Lockwood).

Ima ćerku Rajli Kiou (Riley Keough) glumicu koja je igrala u filmu "Pobesneli Maks - Put besa" i sina Bendžanima, koji je 2020. godine izvršio samoubistvo.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x