Poštanske marke za jubilej Srbije i Irana

 Pošta Srbije objavila je danas, u čast jubileja – 85 godina diplomatskih odnosa Srbije i Irana, izdanje prigodnih poštanskih maraka, koje je predstavila sa ambasadom Irana u Beogradu.

Na događaju u PTT muzeju, o razvoju dobrih odnosa i saradnji, uticaju zajedničkih projekata iz kulture na približavanje država i naroda, govorili su ambasador Irana u Srbiji Rašid Hasanpur i v.d. direktora Pošte Srbije i Zoran Đorđević.

"Pristup Irana u odnosima sa Srbijom je dugoročan i strateškog karaktera. Ne postoji nijedna nerešena stvar u našim odnosima i nijedan razlog da se oni dalje ne razvijaju", izjavio je ambasador Hasanpur.

Кao samo jedan od aspekata razvijene političke, ekonomske, kulturne i portske saradnje dveju zemalja, Hasanpur izrazio je zadovoljstvo povodom potpisivanja sporazuma o saradnji između pošta Srbije i Irana, u okviru koga je u planu i skoro izdavanje zajedničke poštanske marke.


V.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević kazao je da dobra saradnja i odnosi dve zemalje imaju veliki potencijal za dalji rast, kako u oblasti privrede i trgovinske razmene, tako i u kulturi, obrazovanju i brojnim drugim oblastima.


"Jubilej, zajedno sa početkom novog uspona u našim odnosima, obeležavamo na prigodan i simboličan način, filatelističkim projektom Pošte i ambasade Irana u Beogradu, koja prepoznaje i uvažava plemenitu misiju filatelije i uticaj koji ostvaruje na kulturnu razmenu i saradnju, bliže povezivanje i dalji razvoj naših odnosa", rekao je Đorđević.


Čestitajući jubilej Đorđević je ambasadoru Hasanpuru uručio na poklon primerak izdanja prigodnih poštanskih maraka.


Na prigodnim poštanskim markama u bloku izdanja "85 godina diplomatskih odnosa Srbije i Irana" prikazani su mauzoleji – Spomenik neznanom junaku na Avali, autora Ivana Meštrovića, kao i Grobnica Кira Velikog u Pasargadu u Iranu.


Umetnička realizacija izdanja, koje sadrži i koverat prvog dana i prigodan žig, delo je Miroslava Nikolića, kreatora maraka Pošte Srbije.


Stručnu saradnju u realizaciji izdanja obezbedila je ambasada Irana u Beogradu.

Autor :

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x