Lordanu Zafranoviću i Denu Tani 'Beogradski pobednik' na FEST-u

Prestižna nagrada "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, na 51. FEST-u, biće uručen reditelju Lordanu Zafranoviću i producentu Dobrivoju Tanasijeviću - Den Tani, saopštio je danas taj filmski festival koji će se održati od 24. februara do 5. marta u Beogradu.

U obrazloženju piše da je Zafranović "jedan od najznačajnijih reditelja sa ovih prostora" koji je nedavno obeležio 60 godina karijere i autor važnih igranih i dokumentarnih ostvarenja, među kojima "Okupacija u 26 slika", "Pad Italije", "Večernja zvona", a u toku je i snimanje njegovog novog filma "Zlatni rez 42 – djeca Kozare".

Filmski producent, Dobrivoje Tanasijević - Den Tana, poznat je po ostvarenjima "Kičma" Vlatka Gilića, "Poseban tretman" u kojem nagradu na Filmskom festivalu u Kanu dobila Milena Dravić, i filmu "Suton" koji je takođe režirao Goran Paskaljević, a u kojem je igrao "jedini srpski oskarovac", Amerikanac Karl Malden.

Nagrada "Beogradski pobednik" ustanovljena je 2014. godine, a prvi dobitnici su bili Milena Dravić i reditelj Aleksandar Sokurov.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x