KO ĆE BITI NOVI DŽEJMS BOND I KAKVE TO VEZE IMA SA SRBIJOM

Nagađanja o tome ko će igrati legendarnog špijuna Džejms Bonda u nastavku ovog kultnog serijala ponovo su počela.


Ljubitelji Bonda su jedna dočekali proleće za kada se spekulisalo da će biti poznato ime glumca koji će zameniti Danijela Krejga koji je "ubijen" u nastavku 'Za smrt nema vremena'.


Za sada se pouzdano zna da se traži mlađi glumac koji bi u franšizi mogao da opstane idućih 10 do 12 godina.


Podsećanja radi Danijel Krejg je prvu ulogu Bonda odigrao sa 38, a poslednju sa 53 godine.


 Među imenima koja su proteklih godina iscurila u javnost našla su se i ona Richarda Maddena, Toma Hardyja, ali i Idrisa Elbe, za koga su navijaju korisnici društvenih mreža, no 50-godišnji glumac prekinuo je sva nagađanja izjavom da tu ulogu nema nameru prihvatiti.


Iako ga mnogi i dalje smatraju favoritom za ulogu Džejmsa Bonda, i Taron Egerton tvrdi kako ga niko nije kontaktirao oko moguće uloge u filmu o Džejms Bondu, a poznato je da Barbarba Brokoli, Ćerka čuvenog Kobija Brokolija, sama obavlja intervju sa svakim "potencijalnim Bondom".


Na spisku "potencijalnih" su još i Regé-Jean Page, Henry Cavill, James Norton i Aaron Taylor-Johnson i to samo za sada.


Kakve veze Džejms Bond ima sa Srbijom?


Svaka priča o tajnom agentu 007 uvek je povezana sa Srbijom jer se uvek pokrenu glasine da je Ijan Fleming Bonda stvorio po realnom dvostrukom agentu Dušku Popovu.


Navodno je i sam  Fleming medijima otkrio da mu je kao inspiracija poslužio dvostruki tajni agent iz Drugog svetskog rata poznat pod šifrom “Tricikl“, što je bilo tajno ime Popova.


Duško Popov je  1974. u svojim memoarima opisao svoj  tajanstveni život špijuna što je pojačalo uverenje da je baš on realni Bond.


Popov je  rođen je 1912. u dobrostojećoj srpskoj porodici u Titelu. Svoj život dvostrukog agenta opisao je u memoraima, ali su o njemu napisane i desetine drugih knjiga.


Jednu od poslednjih "Estoril" napisao je Dejan Tiago Stanković.

 

Autor : gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x