KAL sutra na zatvaranju festivala u Novosadskom pozorištu

 KAL Band, pojačan basistom iz Šibenika Vojislavom Markovićem, nastupiće na zatvaranju Synergy World Theatre Festivala u Novosadskom pozorištu, 19. decembra u 21.00 čas.
Kako je najavljeno, KAL se savršeno uklapa u ideju pozorišnog festivala "jezičkih manjina sveta" da okuplja profesionalne pozorišne umetnike koji u sredinama gde žive stvaraju na jezicima nacionalnih zajednica čiji su pripadnici.

KAL je reprezentativan i respektabilan primer onih koji se bore za očuvanje svoga jezika i kulture, a njihova muzika je nastala kombinacijom muzike Zapadnog Balkana sa svingom, džezom, bluzom, popom, dodaje se.

"Brendiranje romske kulture je neophodno. Zar nam to svima u amanet nisu ostavili Bora Stanković, Mika Antić i mnogi drugi srpski umetnici koji su slavili romsku kulturu", rekao je gitarista i frontmen grupe Dragan Ristić.

Kako se dodaje, KAL, ili kako ih muzički kritičari nazivaju "Rock'N'Roma" ili "Gypsy Rockabilly", jesu bend "koji je infuzija čiste energije i zvuka koje naše telo i um ne ostavljaju ravnodušnim ni jednog trenutka".

Nakon sutrašnjeg, KAL bend će u Novom Sadu imati još jedan nastup - 13. januara u Kulturnoj stanici Rumenka, u okviru programa Evropske prestonice kulture.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x