Filmovi francuskog glumca Depardjea uklonjeni su iz programa švajcarske televizije

Švajcarska javna televizija (RTS) povukla je iz svog programa sve filmove u kojima Žerar Depardje igra "jednu od glavnih uloga", nakon emitovanja dokumentarca u Francuskoj, saopštio je danas portparol te TV kuće, prenosi AFP.

"Nakon najnovijih otkrića o ponašanju slavnog glumca RTS neće više puštati filmove u kojima on igra jednu od glavnih uloga", navodi se u saopštenju kojim se potvrđuje ranije pisanje švajcarskog nedeljnika Matin Dimanš.

"Kada smatramo da se većina javnosti može osećati uvređenim delom ili ličnošću, povremeno ih isključimo iz našeg programa".

Odluka da se na RTS obustavi emitovanje filmova u kojima francuski glumac igra je "pragmatičan izbor, koji ćemo preispitivati u zavisnosti od razvoja situacije i u skladu sa pravnim postupcima", objasnio je portparol.

Početkom decembra na javnom kanalu France 2 je emitovan dokumentarac u kome se može videti kako Žerar Depardje izgovara mizogene uvrede.

Dokumnentarac se takođe osvrnuo na optužbu za silovanje protiv njega iz 2020. godine, od strane glumice Šarlot Arnold, što Depardje negira.

Depardje je takođe meta tužbe za seksualni napad koju je podnela francuska glumica Elen Daras, kao i još jedne optužbe u Španiji od strane novinarke Rut Baza, koja ga je optužila za silovanje iz 1995. godine.

Autor : BETA-AFP

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x