Festival najboljih filmova na španskom jeziku, od 24. maja do 1. juna u Beogradu

U Beogradu će od 24. maja do 1. juna biti održan Festival najboljih filmova na španskom jeziku - "Španski metar", 15. po redu, najavili su danas organizatori.

Institut "Servantes" predstaviće neke od najzanimljivijih filmova iz Španije, ali i brojnih drugih hispanskih zemalja, navodi se u saopštenju.

Festival će biti otvoren u Dvorani Kulturnog centra Beograda, srpskom premijerom filma "Volonterka" rediteljke Neli Regere, sa Karmen Maći u glavnoj ulozi.

Glavni program "Savremeni film" ove godine čini devet ostvarenja iz Španije, Argentine, Čilea, Meksika i Perua.

U okviru tog ciklusa, biće prikazani "Hulijusov svet", "Izgubljeno vreme", "Kuća među kaktusima", "Mama, ne (po)vezuj se", "Priče za nepričanje", "Ukradeni identitet", "Vrh" i "Zavrti se".

U ciklusu "Ženski ugao", jednog od tradicionalno omiljenih programskih linija, biće prikazan četiri dugometražna i tri kratkometražna, koji potpisuju žene.

To su ostvarenja "Afrika 815", "Crveno zlato", "Filmofilke", "Gluva", "Krljušt", "Mami" i "Put u sobu jedne majke".

U okviru "Španskog metra" neki od klasika španske kinematografije biće prikazani u Jugoslovenskoj kinoteci, od 30. maja do 1. juna.

Nakon Beograda, "Španski metar" seli se u Novi Sad, gde će od 5. do 8. juna publika Kulturnog centra moći da pogleda sva ostvarenja iz ciklusa "Savremeni film".Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x