Džoni Dep smatra strašnom fikcijom ono što je napisano o njemu

Američki glumac Džoni Dep (Johnny Depp) odgovorio je danas svojim kritičarima na Kanskom filmskom festivalu rekavši da je mnogo napisanog o njemu "strašna fikcija".

"Ima ljudi koji žele da veruju u šta žele da veruju, ali istina je istina... U poslednjih pet, šest godina, većina onoga što ste pročitali je strašna fikcija", rekao je Dep na konferenciji za novinare o filmu "Jeanne du Barry", miljenici francuskog kralja Luja 15. koga igra Dep.

Dep koji je postao neomiljen u SAD od suđenja sa bivšom suprugom Amber Herd (Heard) zbog optužbi za porodično nasilje, juče je dobio sve počasti sveta kinematografije na otvaraju 76. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu.

Upitan da li i dalje smatra da ga Holivud bojkotuje, Dep je odgovor da to nikako ne misli.

"Ne osećam se bojkotovano jer ne mislim na Holivud. Čudno je i smešno vreme kada svi žele da budu svoji, ali nisu u mogućnosti... Jer treba da uskladite", rekao je on.

Dep je istakao da je veoma ponosan na film francuske rediteljke Maiven (Maiwenn) koja glumi s njim u filmu "Jeanne du Barry". Ocenio je da je Maiven veoma hrabra što je njega, "momka iz Kentakija" izabrala da glumi Luja 15.

Uprkos kritikama feministkinja o "rehabilitaciji osporene ličnosti" Dep je srdačno dočekan među megazvezdama kao što su Uma Turman (Thurman), Majkl Daglas (Michael Douglas) i Katrin Denev (Carherine Deneuve), koje su u utorak uveče otvorile Kanski festival.

Nekoliko feminističkih organizacija je izrazilo nezadovoljstvo što je Dep uopšte pozvan, dok su organizatori festivala rekli da ih na zanima privatni život Depa, već njegova gluma.

U Kanu je toku festival koji će trajati do 27. maja, a za Zlatnu palmu se takmiči 21 fillm.

Prošlogodišnji dobitnik je film "Bez filtera" švedskog reditelja Runea Ostlundea koji je ove godine predsednik žirija.

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x