Autorska predstava novosadske glumice Anice Petrović na festivalu u Umagu

U konkurenciji Međunarodnog festivala kamernih teatara "Zlatni lav", koji se održava od 19. do 25. juna u Umagu, biće i autorska predstava mlade glumice Anice Petrović iz Novog Sada, saopštili su organizatori.

Pored autorskog projekta Anice Petrović pod nazivom "Mulej", po delu Erlenda Lua (Loe) i u režiji autorke i Momčila Miljkovića, u glavnom programu publika će videti još pet predstava.

Dramski studio Umag-Umago imaće festivalsku premijeru predstave “Svinje” Tomislava Zajeca, pod mentorstvom maestra Damira Zlatara Freja (Frey), a Radio teatar Bajsić i prijatelji iz Zagreba u koprodukciji sa Srpskim narodnim vijećem nastupiće sa predstavom "Nema putne" Antonija Buljana, u režiji Dražena Krešića.

Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula u koprodukciji sa Zajednicom Talijana Pula nastupiće sa predstavom "Francamente", što je autorski projekat Petre Bernarde Blašković, dok će slovenačko Gledališče Koper – Teatro Capodistria izvesti predstavu na italijanskom jeziku "Sea Wall" Sajmona Stivensa (Simona Stephensa) u režiji Borisa Kavace (Cavazze).

Slovensko narodno gledališče iz Ljubljane nastupiće sa predstavom "Vse sijajne stvari" Dankana Mekmilana (Duncan Macmillan), u režiji Nataše Barbare Gračner.

Festival će imati i prateći program, u okviru kojeg će se predstaviti radijski dramski program Hrvatske radiotelevizije, zatim izdavačka kuća "Fraktura" iz Zagreba, Muzej grada Umaga, kao i udruženje "Pružam ti ruku" sa izložbom crteža dece sa invaliditetom.

Sve informacije o festivalu dostupne su na internet stranici www.zlatni-lav.com.Foto: pixa bay

Autor : beta

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x