Alen Delon najavio tužbu protiv sina Entonija

Slavni francuski glumac Alen Delon (Alain) "izuzetno je šokiran medijskim ispadom koji je orkestrirao njegov sin Entoni (Anthony)", i podneće tužbu protiv njega, saopštio je danas advokat glumca.

Delonov pravni zastupnik je rekao Frans presu da komentari sina Entonija imaju za cilj da naškode glumcu i njegovoj ćerki Anuški (Anoushka).

Entoni Delon je, naime, u intervjuu za časopis Pari Mač (Paris Match) rekao da je njegov otac "zdravstveno oslabljen" i da je zbog toga podneo tužbu protiv sestre Anuške.

On je optužio sestru da ga nije obaveštavala da je Alen Delon, koji je pretrpeo moždani udar u julu 2019. godine, imao loše rezultate kognitivnih testova između 2019. i 2022. godine.

Delon (88) se smatra velikanom francuske kinematografije, sa izuzetnom filmografijom i burnim privatnim životom, postao je i kultna ličnost svetske kinematografije zbog harizme, stila, ali i fizičke lepote.

Tokom šest decenija karijere, Delon, rođen 8. novembra 1935. godine u gradu So kod Pariza, igrao je u stotinak filmova, među kojima su antologijska ostvarenja - "Roko i njegova braća", "Gepard", "Samuraj", "Pandur", "Gospodin Klajn" i "Eklipsa".

Delon je poznat po verbalnim ispadima, aroganciji i egocentričnosti, ali većina Francuza, pored toga što ga smatra megalomanom, priznaje da je on je jedan od najvećih francuskih glumaca svih vremena.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x