8 poznatih glumaca koji su se pripremali za uloge previše ozbiljno

Neki holivudski glumci se za uloge pripremaju suviše ozbiljno, pa dovedu u pitanje i svoje zdravlje.


Poslednju ulogu Hita Ledžera mnogi kritičari ocenjuju kao jedno od najizuzetnijih izvođenja posvećenog glumca u istoriji filma. Ledžer je zaronio u poremećeni unutrašnji svet Džokera toliko duboko da je čak živeo u potpunoj izolaciji od spoljašnjeg sveta šest nedelja u nepoznatom hotelu. Za ulogu Džokera razvio je specifičnu mimiku koju je primenjivao i u svakodnevnom životu, piše N1.Džared Leto za ulogu u filmu Dallas Buyers Club, za mesec dana smršao je više od 20kg. Osim drastičnog gubitka kilograma, Leto je obrijao obrve i pustio kosu jer u filmu glumi HIV pozitivnu transeksualnu ženu.A njegov portret Džokera u „Suicide squad“ kritičari su ocenili preteranim izvođenjem – suviše bizarnim i bez smisla.Natali Portman u filmu Crni labud otišla je predaleko. Balet je veoma zahtevna izvođačka umetnost, a Portman je za ulogu u ovom filmu bila na dijeti koja je podrazumevala u ishrani samo šargarepe i bademe. Vežbala je balet osam sati dnevno.Leonardo di Kaprio je zbog uloge, zahvaljujući kojoj je dobio Oskara, rizikovao svoje zdravlje. Za zahtevnu ulogu Hjua Glasa, graničara i vojnog izviđača, u filmu Povratnik, Leonardo di Kaprio želeo je da dočara lik što realističnije, pa je hodao kroz ledenu vodu i spavao u leševima životinja.Hale Beri je, kada je kao mlada glumica čula za film Spajka Lija „Jungle fever“, odmah želela da budeo deo ekipe. Reditelj je mislio da je previše lepa za ulogu narkomanke koja mu je bila potrebna. Da bi mu pokazala da može da se prilagodi ulozi, Beri je živela u pravoj krek komuni, i nije se kupala tokom trajanja snimanja filma.


Džejmi Foks je u ulogu Reja Čarlsa uneo sve svoje poštovanje prema tom slepom muzičaru. Nosio je lažne kapke, sa kojima nije mogao da vidi, kako bi izneo što uverljivije ovu zahtevnu ulogu. To međutim nikako nije bio lak poduhvat, pa je glumac povremeno imao napade panike, koji su pretili da uspore snimanje filmaEn Hatavej dobila je Oskara za ulogu u mjuziklu, što nije lako. Pripremajući se za ulogu Fantin u „Jadnicima“ prošla je kroz ozbiljna iskušenja. Postila je mesecima i potpuno se izolovala.


Kristijan Bejl poznat je po fizičkim transformacijama za svoje uloge. U psihološkom trileru Mašinista, igrao je Trevora Reznika koji pati od hronične nesanice i paranoje. Za ovu ulogu smršao je skoro 30 kilograma primenjujući dijetu koja se sastojala od jabuka, kafe i povremeno čaše viskija. Glumac je želeo da smrša i više, ali mu je produkcija to zabranila zabrinuta za njegovo zdravlje. Kritičari su pozdravili njegovu glumu, a Bejl ja nekon snimanja imao samo šest nedelja da povrati kilograme za ulogu Betmena i novi film.Autor : N1

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x