Kovačević (Da se struka pita): Kosovo su izgubili političari koji su i danas u politici

 Nosilac liste "Srbija na Zapadu - Da se struka pita" Vladimir Kovačević rekao je da su Kosovo izgubili političari koji su i danas u politici i da i dalje zbog toga nisu kažnjeni.
Kovačević je za današnji list "Politika" rekao da za 20 i više godina zamrznutog konflikta s Kosovom postoji više od milion ljudi koji su emigrirali, a da će ove godine taj broj biti 70.000 ljudi.

"Pa gde nam je kuća? Tamo gde su nam zidine (crkve), a imamo ih i u Makedoniji, pa nam to ne smeta, ili tamo gde nam žive naši najmiliji?", ocenio je on.

Komentarišući ulazak Srbije u EU rekao je da je apsolutno za tu opciju, ali da je Srbija u statusu sa EU više od dve decenije kao još neispričana i "nikad ostvarena epska ljubav između muškarca i žene, gde žena čeka svog muškarca i nikad ga ne dočeka".

"Status žene ima Srbija u odnosu na muškarca, koga u ovoj metafori predstavlja EU. Lično sam potrošio čitav svoj mladi život čekajući punopravno člasntvo Srbije u EU. Mi već baštinimo više od 70 odsto evropskih vrednosti kao narod, što ne znači da ne smemo da formiramo svoj evopski standard unutar unije", dodao je on.

Govoreći o uvođenju sankcija Rusiji, rekao je da ih ne treba uvesti slobodnom voljom ali pod pritiskom da.

"Ako negde gubite, a izgubili bismo sankcijama mnogo, zbog gubitka jeftinijeg gasa i goriva, to bi destruktivno uticalo na standard življenja građana Srbije. U tom slučaju, od evropskih partnera bi trebalo tražiti neophodne kompenzacije za takve gubitke, u suprotnom smo kolonija i tu nema mesta partnerskim odnosima", ocenio je Kovačević.

Autor : BETA

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x