Kovačević: Ako se opozicija ne odrekne mandata, daće legitimitet izbornoj krađi i birači će je kazniti prvom prilikom

Moja preporuka kandidatima sa liste „Srbija protiv nasilja“ nije da se odreknu odborničkih mandata, iako razumem da je to ono što svima prvo pada na pamet kao moralni čin. To bi bila samo usluga naprednjacima koju oni ne zaslužuju, komentarisao je za N1 član Gradske izborne komisije Zoran Alimpić predlog većinskog dela opozicionih birača da najveća opoziciona lista ne prihvati mandate u Skupštini Beograda.


Pravnica Sofija Mandić, koja je takođe članica Gradske izborne komisije, ukazala je da građani nisu dovoljno razumni kada traže da se opozicija odrekne svojih mandata:

„Sudeći po komentarima u javnosti i na društvenim mrežana, čini mi se da građani ne razumeju do kraja šta znači ‘ne preuzeti mandat’. Dakle, postoji mogućnost da se vi ne pojavite na konstitutivnim sednicama, i da vidite šta će se desiti, a desiće se da će SNS na kraju preuzeti sve mandate. I postoji druga varijanta da se ti mandati verifikuju, a da se onda eventualno bojkotuje rad Skupštine Grada ili Narodne skupštine“, izjavila je pravnica uzimajući bezuspešno u zaštitu gladne opozicionare.


Predsednik Nove-Da se struka pita Vladimir Kovačević, oglasio se saopštenjem povodom izjava onih koji bi da opozicija preuzme mandate, obezbedi sebi prinadležnosti i legitimiše izbornu krađu.
Neka svi političari iz svog džepa finansiraju svoje stranke ili iz džepova svojih sledbenika, kao što to ja radim, novac ne sme biti razlog za prihvatanje mandata.

Nema ničeg opasnijeg nego u politici biti materijalista, to birači (glasači) uvek kažnjavaju, izjavio je Kovačević.

Ako se demonstrira nedoslednost, poput ove koju propagiraju gospodin Alimpić i Sofija Mandić u ime “Srbije protiv nasilja”, postoji opasnost da takav čin bude kažnjen na prvim narednim ili ponovljenim izborima.

Politika koja proističe iz principijelnosti pleni i okuplja, za razliku od one kojoj je samo materijalno vodilja.

Štetan je nastup u javnosti ove dve osobe koji je u suprotnosti sa celim opozicionim aktivizmim koji se odvija ovih dana, a sve zarad Srbije koji svi volimo i želimo je drugačijom i po meri svakog poštenog gradanina, zaključio je Kovačević.

Autor : Gledaj.rs

Komentari

0

Pošalji komentar

stranica 1 / 1

x